petak, 28. studenoga 2014.

Pasta Iz Kineza


Pasta iz Kineza za Joška i mene ima posebno značenje. To nije bilo koja pasta niti govorimo o bilo kojim Kinezima. To jelo nama predstavlja veliko veselje, a odlazak u taj restoran uvijek nam izmami osmijeh na lice jer nikad ne znamo što očekivati! Radi se o kinezima smještenima u Gajnicama, u Zagrebu čiji se kineski restoran zove Dao Xiang iliti po naški Kineski Zmaj.

Ako ste se zapitali kako je moguće da ne znaš što očekivati u restoranu, odgovor slijedi: naime, u tom restoranu zaposleno je nekoliko osoba starijih od 40 i svi su kinezi (očito). Vrlo su osebujni jer ili su vrlo mrzovoljni ili se stalno smiju. Tako da ti je smiješno kako god okreneš! I još je zanimljivije kaj za njih radi jedan klinac koji je taman završio školu za konobara i sad se šetucka po praznom restoranu i govori gazdama kaj da rade. Nije mali loš, nije ni baš nešto pristojan, ali je skroz simpatičan i mora mu se oprostiti. Do neki dan je kinezima sve bilo smiješno sve dok mali nije opet zakasnio na posao i tada, napokon, dobio pedalu...


ONO KAD NE ZNAŠ ŠTO NARUČITI

Ja zbilja nisam osoba koja će u već poznatom restoranu uvijek uzimati istu hranu, ali u Gajnicama najbolji odabir je 'pasta s tri vrste mesa'. Jednostavno je bolja od svega ostalog i u trenutku kada se probudi onaj moj bunt pa naručim nešto drugo misleći da će biti super ili čak i bolje, razočaram se. Mom razočaranju nije razlog loša hrana nego predobra 'pasta s tri vrste mesa'!


Došli smo tako opet napuniti bušu njihovom finom papicom, no ovaj put nismo bili samo Joško i ja već smo poveli i mog brata Jana koji ih je također zavolio! Svi smo, naravno, naručili pastu s tri vrste mesa, a Jan je dodatno naručio chilli kako bi sam mogao podesiti ljutinu svog ručka.




Chilli je bio 'fest' ljut! 

Inače restoran Kineski Zmaj ne posluje baš najbolje. Nikada nisam naišla na puni restoran već, štoviše, začudila bih se kada bi neki stolovi bili zauzeti. Često smo tamo jeli sami. Razlog tome nije, ako ste si to već promislili, loša hrana jer će puno ljudi reći za njih da su izvrsni već jednostavno imaju lošu reklamu i na lošoj su poziciji. Skoro godinu dana su imali akciju, 50% popusta na sva jela u jelovniku (smanjili su malo i porcije tada), ali ostali dosljedni okusu hrane što mi je bilo najbitnije.
Hranu nismo uopće dugo čekali...



Kao što možete vidjeti na slici, porcija je stvarno velika. Toliko velika da ne možeš prebaciti nešto hrane u svoj tanjur jer će ti sve padati sastrane. :D
Pasta je super bogata svim sastojcima; od paste i povrća pa sve do mesa. Inače, u drugim restoranima jako štede na mesu (vjerujte mi, posjetila sam puno kineskih restorana), a ovdje je stvarno sve krcato! Pasta je vrlo ukusna i dovoljno skuhana, povrće je vrlo ukusno, a o mesu da i ne govorim! Meso je mekano kao putar. Vjerujem da mariniraju meso par dana pa da je zato toliko mekano i ukusno. Ništa se ne može usporediti s njihovim mesom!
Od povrća sadrži mrkvicu, bambus, kupus (ne znam jeli kineski ili naš) i luk (koji je najbolji dio svega jer je slatkasti i mekani mmmm. A moj Joško ga ne voli pa sve da meni :D ). Sadrži još i jaja koja daju poseban okus pasti, a meso je piletina, svinjetina i govedina (vjerojatno). Ne mogu vam sa sigurnošću reći jeli govedina tu, ali mislim da je. Nema što drugo biti, a da ih ne ispadne skupo... Svi okusi se jako dobro ljube, a s malo začina ova pasta se pretvara u čisti raj za nepce!


Meso vam možda ne izgleda najprimamljivije, ali vjerujte mi, vrlo je mekano i sočno!
Jedina mana ovoga jela, kao i svih drugih pasti iz kineza, jest što sadrže prilično veliku količinu ulja. Nije to da ta pasta "pliva u ulju", ali sadrži više ulja nego što bismo mi stavili u neku našu pastu koju radimo kod kuće. Zato i je toliko ukusno. Mislim da pastu rade na sojinom ulju (zbilja ne mogu to prepoznati)...

U Zagrebu danas ima puno kineskih restorana i mi smo ih sve, bar jednom, probali ali ovaj je van svake kategorije. Od kvalitete namirnica, ukusa, cijene, ambijenta... Tako da ako ste zagrebčanec sa sklonošću prema azijskoj kuhinji ne morate previše razmišljati o svom odabiru. Ukoliko pak niste upoznati sa azijskom kuhinjom, a poželite nešto drugačije, nešto egzotično restoran Kineski Zmaj je pravi izbor i za vas. Ponuda je naime bazirana na sastojcima koji se redovito koriste i u našoj kuhinji, tek je način pripreme malo drugačiji. Sve to daje jela koja su svojevrsna win - win situacija, dovoljno drugačija da budu egzotična i dovoljno poznata za one koji sa hranom igraju na sigurno. Još kad uzmemo u obzir zaista pristupačne cijene ( u odnosu na ostale kineske restorane u Zagrebu ) restoran Kineski Zmaj je zaista win  - win izbor.

Nema komentara:

Objavi komentar